Fotoalbum maken doe je eenvoudig online

Foto’s. Het zijn herinneringen die vastgelegd zijn op beeld. Heerlijk om na een aantal maanden, of misschien wel jaren weer eens erbij te pakken en weer terug te denken aan de heerlijke tijd die je toen hebt gehad. Toch worden er minder foto’s afgedrukt dan voorheen. Eeuwig zonde!

Maar hoe komt dat? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. De komst van het digitale tijdperk. Vroeger was het niet mogelijk om foto’s eerst te zien voor het afdrukken. Bij het wegbrengen van het rolletje kon men pas bij het ophalen van het mapje bekijken welke foto’s er waren gemaakt. En zat er een mislukte foto bij? Helaas, die werd dan weggegooid. Nu kun je alle gemaakte foto’s eerst keuren, weggooien die niet mooi zijn en de rest worden op een computer of andere digitale schijf bewaard. Handig, maar de charme van het foto’s kijken gaat hierdoor er wel een beetje vanaf.

fotoalbum maken

Hoewel de foto’s tegenwoordig voornamelijk digitaal bewaard worden, is het wel mogelijk deze zelf (digitaal) af te laten drukken, of er iets anders mee te doen. Dit kan bijvoorbeeld via webprint.nl. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende producten die webprint.nl levert.

Bij webprint.nl kun je bijvoorbeeld een fotoalbum maken. Op het gebied van foto’s is er tegenwoordig dus heel veel mogelijk. Het aller leukste met foto’s is het maken van een fotoalbum. Ook dit is hier mogelijk. Via het speciale online softwareprogramma ‘magini’ op de website kun je heel gemakkelijk een fotoalbum maken. Door de foto’s te selecteren die jij graag in een fotoalbum wilt hebben, wordt er door magini automatisch één foto per bladzijde geplaatst. Zo heb jij gemakkelijk en snel je eigen fotoboek. Het fijne is, is dat je niet van te voren hoeft te kiezen uit hoeveel pagina’s het album moet bestaan. Hij past zich (tot 100 pagina’s) aan, aan jouw gekozen foto’s.

Deze fotoalbums zijn er in verschillende varianten. Zo kun je kiezen uit een vierkante, rechthoekige en langwerpige. Ook zijn er verschillende maten beschikbaar. Ook het soort foto papier kun je zelf aanpassen. Zo is er hoogglans en zijdeglans fotopapier beschikbaar. Zo kun je het een fotoboek helemaal naar je eigen wensen aanpassen.

Andere mogelijkheden zijn:

  • wanddecoratie met foto’s
  • gepersonaliseerde foto’s
  • fotogeschenk
  • zakelijk
  • kaarten

Zelfs voor de zakelijke markt kun je bij Webprint terecht. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: briefpapier, flyers, visitekaartjes, fotobanners of gewoon losse foto’s afdrukken.