De kracht van een fotoalbum

foto album afdrukkenAls je op een verjaardag bent van je ouders of je oma dan is de kans heel groot dat de oude en vertrouwde fotoalbums uit de kast worden getrokken. Om vervolgens een half uur in een deuk te liggen over hoe iedereen er vroeger uitzag. Maar ook om herinneringen op te halen van de goede oude tijd. Hoeveel fotoalbums heb jij zelf eigenlijk? En hoe vaak kijk je terug naar alle honderden foto’s die je op de computer hebt staan? Tsja, dat valt behoorlijk tegen vaak.

Fotoalbum versus digitale foto’s

Het leuke aan fotoalbums is dat je echt iets fysieks in je handen hebt als je foto’s gaat kijken. Net zoals het prettiger is om een boek te lezen op echt papier is het fijner om foto’s geprint te zien en vast te houden dan om de foto’s vanaf een scherm te bekijken. Bovendien geeft het een nostalgisch gevoel, het samen foto’s kijken in een album. Net zoals je dat vroeger deed. Je gaat er vaak echt even voor zitten en je neemt de tijd om de verhalen erachter op te rakelen en je te verbazen, verwonderen en te lachen.

Een fotoalbum pak je er snel bij

met familie naar foto's kijken

Een ander voordeel van een fysiek fotoalbum is dat je die vaak, makkelijk en snel even uit de kast trekt om hem te bekijken. Bij digitale foto’s heb je dat toch minder. Zeker als je met mensen bent is het leuker en makkelijker om het album erbij te pakken dan om met een groep mensen achter een computer te gaan zitten. Want wees eens eerlijk, hoe vaak kijk jij de foto’s terug van een vakantie die op je computer staan? Niet heel vaak waarschijnlijk. Voorkom dat je foto’s op je computer verzanden en dat je er helemaal nooit naar omkijkt door zelf een fotoalbum te maken.

De beste selectie

In het huidige tijdperk waarbij je zeer waarschijnlijk foto’s maakt met een digitale camera of misschien wel een telefoon, ben je geneigd om heel veel en dingen dubbel vast te leggen. Waar je vroeger met een filmrolletje zat waarmee je een beperkt aantal foto’s kon maken, kun je nu eindeloos veel vastleggen. Omdat de mogelijk er is doe je dat ook en daardoor heb je vaak heel veel dubbele, onscherpe of niet boeiende foto’s gemaakt. Als je een fotoalbum maakt dwing je jezelf om de beste selectie foto’s te maken. Zo voorkom je dat als je achter de computer zit om foto’s te kijken, je ook door tientallen of zelfs honderden foto’s moet scrollen om de leuke foto’s te bekijken.

Een leuk werkje

Een fotoalbum maken is bovendien een leuk een leuk werkje. Tijdens het maken van een album haal je je herinneringen weer op en denk je automatisch aan de leuke tijd waarop een foto genomen is. Bovendien ben je creatief bezig en is het ontspannen om te doen na werktijd bijvoorbeeld.

cadeau foto album

Een fotoalbum als waardevol cadeau

Wat is er nou leuker om cadeau te geven dan een verzameling foto’s van je dierbare? Niets is zo waardevol als de tijd die jullie samen hebben doorgebracht en de mooie herinneringen hieraan. Je kunt iemand echt verrassen door een fotoalbum cadeau te geven. Zeker voor iemand die alles al heeft is het leuk. Maar ook het feit dat iemand de moeite heeft genomen om iets persoonlijks te maken heeft ontzettend veel waarde. Bovendien geeft het een nostalgisch gevoel, het samen foto’s kijken in een album van bijvoorbeeld Foto.com.