Foto’s maken met een mobiele telefoon

Het nemen van foto’s met de mobiele telefoon raakt steeds meer ingeburgerd. Niets voor niets is de “selfie” momenteel razend populair onder zowel jongeren als ouderen. Dit komt voornamelijk omdat de camera’s steeds beter worden met meer megapixels. Jonge mensen zie je bijna niet meer lopen met een grote spiegelreflexcamera om de nek. De echte professionele fotografen stappen niet zo snel over op het fotograferen met een gsm. Daarvoor zijn de mogelijkheden nog te beperkt, maar wie weet wat de toekomst ons brengt.

De opkomst van foto apps

Een app die de laatste jaren vanuit het niets bekend is geworden, is Instagram. Alle foto’s die je maakt met je mobiele telefoon kan je direct plaatsen op Instagram. Instagram is vooral populair geworden omdat je op een eenvoudige manier foto’s kunt bewerken. Dit gebeurt met een druk op de knop, door een filter, dat jouw foto’s direct ‘mooier’ maakt zonder technische kennis van Photoshop.

instagram foto app telefoon

In 2012 is Instagram verkocht aan Facebook voor het duizelingwekkende bedrag van 1 miljard dollar. Het gebruik van Instagram op jouw mobiele telefoon is ook nog eens gratis. Wil je weten hoe het werkt? Download dan de app en start direct met het bewerken van foto’s.

Voordelig fotoalbums maken

Als je eenmaal jouw mobiele telefoon hebt volstaan met foto’s, is het leuk om er een fotoboek van te maken door ze af te laten drukken. Indien je op vakantie bent geweest, kan je dat heerlijke vakantiegevoel terughalen door het fotoboek erbij te pakken. De prijzen van fotoboek aanbieders verschillen enorm. Voordat je gaat beginnen met het maken van een fotoboek, kan je de prijzen en fotoservice aanbieders vergelijken. Ook zaken als levertijd en kwaliteit moet je meenemen in deze vergelijking. Vaak wordt de prijs per stuk voordeliger als je meerdere albums tegelijk besteld.

foto gemaakt met telefoon

Nu we het toch over mobiele telefoons hebben, is er nog een andere tip die we jou willen meegeven. Waarschijnlijk, bel je net als vele anderen, met een abonnement of prepaid. De hoogte van jouw telefoonrekening hangt af van jouw belgedrag. Bel jij veel dan kunnen de kosten al gauw rond de 50 euro in de maand liggen. Bel jij weinig? Dan nog betaal je alsnog te veel voor al die belminuten. Een tip is om de overstap te maken naar een goedkoop sim only abonnement. Indien je een sim only abonnement afsluit, ben je gegarandeerd voordelig aan het bellen. Jouw huidige abonnement kan je opzeggen zodra de contracttermijn is verlopen. Bekijk op vergelijk-simonly.com een overzicht van de goedkoopste sim only aanbieders van dit moment. Het nadeel van sim only is dat je geen nieuw toestel krijgt met een betere camera. Je moet het doen met jouw huidige toestel.

Dit kan uiteraard juist ook een voordeel zijn. Mocht je al een heel goede telefoon met camera hebben, dan hoef je geen onnodig veel geld uit te geven aan een duur abonnement inclusief telefoon. Wil je voordelig bezig blijven? Lees dan ook even onze tips voor het maken van een prachtig fotoalbum.